Wat is Aura / Chakrahealing?

Het doel van Aura-/Chakra Healing is om blokkades en disbalans op te sporen, te analyseren en te behandelen. De aura en chakra’s behoren tot het energiesysteem van de mens. Het woord chakra is Sanskriet voor “wiel”. De chakra’s in het menselijk lichaam nemen energie op. Ieder chakra is verbonden met organen en na opname van energie transporteren ze deze energie naar de desbetreffende organen.  We kunnen de chakra’s dus zien als kleine energiecentrales, energiewielen, in het menselijk lichaam die er voor zorgen dat de benodigde opgenomen energie daar terecht komt waar het moet zijn. Over het algemeen werken we met de 7 hoofdchakra’s.

Het is van wezenlijk belang voor het goed functioneren van organen en daarmee van groot belang voor ons algehele gevoel van welbevinden en gezondheid dat onze chakra’s goed functioneren. Als een chakra niet goed functioneert, kunnen ook de daaraan gekoppelde organen hun werk niet goed doen met als gevolg dat een mens ziek wordt of zich niet prettig in zijn vel voelt zitten.

Het menselijk lichaam heeft meerdere energetische lichamen. Deze lichamen bevinden zich om ons fysieke lichaam heen. Deze energetische lichamen samengenomen, noemen we onze aura. De aura kun je vergelijken als een soort verstrooit licht dat je rondom een kaarsvlammetje ziet.

Het Aura bestaat uit 7 energie lagen en iedere energie laag van onze aura is weer gekoppeld aan een van de 7 hoofdchakra’s. Mocht de energie in onze aura niet egaal en gelijkmatig verdeeld zijn, maar dus ophopingen hebben, zullen we dit ervaren als een blokkade. Dit soort blokkades kunnen tot uiting komen zoals onder andere verlegenheid, ons niet goed kunnen uiten, faalangst, overdreven prestatiedrang, ongeïnteresseerdheid etc., maar ook als super druk, aandacht vragend, of aanstellerig gedrag. Daarnaast zullen we ons niet goed in onze vel voelen zitten waardoor ziekte, vermoeidheid, pijnen etc. ons leven kunnen gaan beïnvloeden.

Al met al is gebleken dat als het energetische lichaam goed functioneert het fysieke lichaam hiervan profijt heeft en wij, als mens, ons prettiger zullen voelen.

Tijdens de behandeling hoeft u zelf niets te doen. De aura wordt “afgetast” om te kijken waar zich een probleem kan bevinden. Door het behandelen van de chakra die in contact staat met de auralaag, kunnen de klachten die hierdoor veroorzaakt worden, in behandeling worden genomen. Met als doel de symptomen te laten verdwijnen of in ieder geval sterk te laten verminderen.

Persoonlijk gebruik ik bij behandelingen een combinatie van Reiki en Aura-/chakrahealing technieken om een zo optimaal mogelijk resultaat voor u te bereiken.

Of u nu een behandeling wenst omdat u klachten heeft of juist gewoon uit nieuwsgierigheid (een moment voor uzelf wilt nemen), u bent altijd welkom.